top of page
תמונת הסופר/תDaniel N

יתרונות הריקוד לגוף ולנפש


הריקוד, כמערכת תנועות בשילוב מנגינה, גורם להנאה ושמחה רבה, זמן איכות והפוגה ממרוץ החיים. אך מעבר להנאה עצמה יש לו יתרונות רבים לגוף ולנפש.


הריקוד כפעילות ספורטיבית מואצת, ממריץ את פעילות הלב. בזמן שהלב מתאמץ הוא מזרים חמצן לשרירים, משפר סיבולת לב ריאה, מוריד לחץ דם ורמות כולסטרול, ואף מסייע בשריפת קלוריות. בנוסף לכך בזמן הריקוד אנו מפעילים שרירים רבים ומגוונים מכל צידי הגוף, שרירים שבחיי היומיום כמעט ולא מופעלים. בנוסף, ע"י חיזוק שרירי הגוף אנו משפרים את שווי המשקל שלנו, את היציבה וזקיפות הקומה.

מעבר לצד הפיזי, אנו מחזקים גם את המוח. מחקרים שנערכו בארה"ב הוכיחו שיש שיפור קוגנטיבי משמעותי בעקבות דרישות הריקוד. ההתאמה והקאורדינציה בין המוזיקה לבין איברי הגוף ושמירת הקצב מחייבים את המוח בהאזנה ובהתאמת הקצב לתנועות הגוף. כמובן שעם התפתחות אורך הריקוד, המוח מחוייב לאמץ את הזכרון כדי לשמור על רצף תנועות ארוך ומסודר. לכן הוא מומלץ ע"י רופאים לגיל השלישי כמסייע להאטת דמנציה האופיינית לגיל הזה.


הריקוד מפתח גם כישורי חברה, בכל גיל ובכל מגדר, בהיות הרקדן חלק מקבוצה, ומחוייב להתאים את עצמו לכלל החברים בקבוצה. הוא צריך להיות קשוב לדרישותיהם וליכולותיהם ולרקוד בהתאמה. פעילות חברתית זו מפתחת ומחזקת קשרים בין אישיים תוך כדי הנעה בהנאה.


רקדניות דתיות רוקדות ריקוד לגוף ונפש
ריקוד לגוף ולנפש

בהיבט הנפשי, בזמן הריקוד הרוקדים שוכחים את דאגות היומיום, נעצרים ממרוץ החיים, וחווים סיפוק, הצלחה והגשמה עצמית. תוך כדי ריקוד המוח משחרר אנדרופינים בשם דופמין וסרטונין, המעלים את מצב הרוח, משחררים לחצים וחרדות, ומחזקים את הבריאות הנפשית. התרפיה בריקוד משלבת עבודה של נפש, מוח וגוף, משחררת מדכאון, טראומות וחרדות, ותורמת רבות לחיזוק המערכת החיסונית, הנפשית והפיזית כאחת.

כאשר הריקוד משפר את היציבה ואת זקיפות הקומה מחד, ומאידך נותן הרגשה נפשית טובה, כפועל יוצא הבטחון העצמי מתעצם ומתחזק, ולכן פעילות זו מומלצת לילדים עם בטחון עצמי נמוך וקשרים חברתיים חלשים.

הריקוד מומלץ לילדים גם מהפן המשמעתי. הילד צריך לדייק בביצוע התנועות שהמדריך מדגים, דורש אימונים רבים, והתאמה מקסימאלית לשאר החברים בקבוצה או לבן הזוג בריקוד.


בית הספר "הללו" פונה לכל הגילאים, ילדות, נערות ונשים, ומציע שיעורי מחול במגוון סגנונות, התורמים לפיתוח יכולות פיזיות, קוגנטיביות ונפשיות.


סגנון הריקוד הנותן מענה נפשי בעיקר הוא הז'אנר הקרוי "אימפרוביזציה". שיעורים אלו בהללו קרויים "מסע אל תוך נבכי הנפש", הם יוצרים חיבור בין המוזיקה, התנועה והחלק הרוחני שבחוויה, מהווים טיפול תנועתי מכוון מטרה, של שחרור רגשות, זכרונות מכאיבים, חרדות וטראומות, מצבי לחץ ומועקה, ומשנים מצב צבירה אצל הרוקדת בהקלה, הרפייה, שחרור והתעלות. התלמידות רוקדות בצורה חופשית, מאלתרות ריקוד, בהכוונת המורה, אך לכל אחת תנועות גוף אישיות הנובעות מתוכה מתוך חיבור אל האני הפנימי שלה. הנשים המשתתפות בשיעורי אימפרוביזציה וקונטאקט אימפרוביזציה מדווחות על חווייה רוחנית שקשה להסבירה במילים. שחרור לחצים, הרפיית מתח, ניקוי פנימי עמוק, הטענת כוחות וזריקת מרץ להמשך השבוע. גם נשים במצב סוציו אקונומי נמוך אינן מוכנות לוותר על השתתפות בשיעורים אילו ומבחינתן זה מוצר צריכה בסיסי כמו לחם וחלב. הריקוד הזה מחייה אותן, כפשוטו. הוא מאפשר להן לפרוץ את הגבולות הפנימיים שלהן ולהרחיב אותם. הוא מאפשר מרחב ודרור לביטוי האינדבדואלי של כל משתתפת באופן שכל תנועה היא נכונה ומדוייקת.

כפי שמופיע בדברי ר' נחמן מברסלב: "אילו העולם היה יודע תורה אחת שכתבתי עם הניגון והריקוד שלה היה העולם כולו מתבטל מגודל עוצם התענוג הגדול והנורא שזהו הריקוד"

מילות מפתח:

1,948 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page